Григор Григоров стартира на Рали България

След успешното си участие в Европейския рали шампионат, Григор Григоров ще се състезава и в Българския рали шампионат.

След успешния дебют на състезателя на „ЕНЕКОД“ Григор Григоров на RALLY ISALS CANARIAS – втори кръг от Европейския рали шампионат в края на миналата седмица, този уикенд Григоров ще стартира и в Международното рали България, което ще се проведе във Варна. Тази година е и 50-тото юбилейно издание на състезанието.

Участниците вече са на място и правят последна подготовка преди старта утре. Основното в днешния ден ще бъде опознаването на трасето за състезателите, както и технически преглед, маркиране и пломбиране на автомобилите. От 15:00 часа ще се проведе първото заседание на Спортните Комисари, а в 20:30 часа тази вечер се очаква церемониалният старт на ралито.

„Готов съм за Международно рали България и нямам търпение да стартирам на родна земя. Радвам се, че графикът ми позволява да взема участие в едни от най-големите рали състезания у нас тази година“, заяви Григоров, който вече прави тестове на автомобила във Варна.

Стартът на Етап 1 е в 08:00 часа в събота и ще продължи до 20:47. След тежкия съботен ден за състезателите, в неделя им предстои технически преглед на автомобилите за рестарт от 07:00 часа и начало на Етап 2 в 08:30. Финалът на Международно рали България ще бъде в 16:10 часа, а официалното класиране ще бъде обявено в 18:30 часа в неделния ден.

„Предстои тежък уикенд, а времето след Гран Канария за пренастройване на автомобила и почивка, не беше много. Въпреки интензивната ми програма, съм зареден с много сили и енергия и ще дам всичко от себе си да се представя на ниво“, добави състезателят на „ЕНЕКОД“.

Броени часове преди старта екипът на Григоров рейсинг тийм е готов с последните тестове и е в очакване на началото на юбилейното издание на Международно рали България.