Състезателят на „Енекод“ Григор Григоров стартира в Рали България тази събота

След участието си в Европейския рали шампионат, Григор Григоров ще се състезава и в България

След успешното представяне на състезателя на „ЕНЕКОД“ Григор Григоров на RALLY ISALS CANARIAS – втори кръг от Европейския рали шампионат в края на миналата седмица, тази събота Григоров стартира и в 50-то юбилейно издание на Международно рали България, което ще се проведе във Варна.

Участниците вече са на място и правят последна подготовка преди старта утре. Основното в днешния ден ще бъде опознаването на трасето за състезателите, както и технически преглед, маркиране и пломбиран. Снощи на площада пред катедралата във Варна се проведе церемониалният старт на ралито. Григоров влиза в надпреварата със състезателен номер 35 и с навигатор Мартин Милушев.

„Готов съм за Международно рали България и нямам търпение да стартирам на родна земя. Радвам се, че графикът ми позволява да взема участие в най-престижното състезание у нас“, сподели Григоров.

Стартът на първия състезателен ден е в 08:00 часа в събота и ще продължи до 20:47 часа. След дългия първи ден за състезателите, в неделя им предстои втората и последна част на състезанието с началото на първия скоростен етап за деня в 8:30 часа. Финалът на Международно рали България ще бъде в 16:10 часа.

„Предстои дълъг уикенд, а времето след Гран Канария за почивка, не беше много. Радвам се, че отново ще карам пред родна публика. Както винаги ще дам всичко от себе си, за да се представя на ниво“, добави състезателят на „ЕНЕКОД“, който се впуска в надпреварата с Hyundai i20 COUPE R1, с който е печелил Hyundai Racing Trophy - програмата за млади пилоти.

Броени часове преди старта екипът на "Григоров рейсинг тийм" е готов с последните тестове и е в очакване на началото на юбилейното издание на Международно рали България. За титлата ще се борят 38 екипажа от 5 държави.