Турнир по минифутбол с подкрепата на "Енекод"

Десетки отбори от системата на сигурността ще мерят сили в серия от турнири в цялата страна

Първият благотворителен турнир по минифутбол в полза на децата на загинали служители от системата на МВР се игра в Русе. В него участваха осем отбора, съставени от служители на МВР от цялата Русенска област.

Най-мащабният провеждан до момента благотворителен турнир за служители на МВР е подкрепен от „ЕНЕКОД“ и г-жа Нели Беширова. „За нас е удоволствие да подадем ръка на децата на онези мъже и жени, които всеки ден рискуват живота си за нашата сигурност“, каза бизнес дамата.

В най-големите областни центрове в страната десетки отбори от системата на сигурността ще мерят сили в продължение на няколко месеца. Финалите, за които ще се класират 16-те най-добри отбора от страната, ще се проведат в навечерието на професионалния празник на МВР – 3 и 4 юли, на спортната база на Българския футболен съюз (БФС) в столицата.

Оспорваната надпревара в Русе спечели отборът на Областна дирекция на МВР - Русе, който става и първият отбор, класирал се за финалите, които ще се проведат в София в началото на юли. Всички отбори получиха грамоти и статуетки за участието си, осигурени от организатора на събитието Българска Асоциация по минифутбол (БАМФ).

Благотворителните турнири се осъществяват благодарение на партньорството между МВР и Корпорация "Развитие" в лицето на г-н Александър Александров. Проектът е подкрепен от г-жа Нели Беширова и "Енекод" АД и от г-н Георги Тодоров и ПОАД "ЦКБ Сила".