ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „ЕНЕКОД“ Г-ЖА НЕЛИ БЕШИРОВА БЕШЕ СРЕД ПЪРВИТЕ УЧАСТНИЦИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДНА КАМАПНИЯ

Инициативата е на Деси Тенекеджиева и фондация „Стоян Камбарев“

 

В най-празничния месец от годината 35 коледни ЕЛХИ НА ТАЛАНТА красят алеята пред НДК. Техните светлини бяха запалени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова заедно с голямото Коледно дърво на Столична Община по време на тържествен концерт, съпроводен с фойерверки.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната инициатива на Фондацията, носеща името на незабравимия театрален режисьор, която подпомага осъществяването на конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включва и социален елемент. Със събраните средства ще бъдат финансирани 5 едногодишни стипендии, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали. Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда. От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Сред първите посланици на доброто, които се включиха в кампанията със закупуване на елха на таланта, беше г-жа Нели Беширова – изпълнителен директор на „ЕНЕКОД“. „Радвам се, че с този малък жест мога да подпомогна развитието на младите таланти у нас. Вярвам, че те трябва да се подкрепят и съм изключително щастлива, че толкова много хора се включиха в тази невероятна кампания“, коментира тя. Бизнес дамата зарадва даровитите деца и семействата им с кошници с продукти на „Дилмано, дилберо“, подбрани с любов и подарени от сърце.

Кампанията ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще продължи до Коледа и в нея могат да се включат всички желаещи.

 

 

 

Снимки: инж. Пламен Колев -HiLIFE за Фондация "Стоян Камбарев"