ЛЮБЕН ЛАЧАНСКИ ПРЕДСТАВЯ НАЙ-НОВАТА СИ СТИХОСБИРКА „АВТОГЕОРГАФИЯ“

Най-новата стихосбирка на Любен Лачански – „Автогеография“ ще бъде представена на 1 ноември в 18:00 часа в клуб “Перото” в НДК. 

Почитателите на творчеството на Лачански ще могат да се срещнат лично с него и да почерпят от неговото вдъхновение и енергия. 

Авторът е поет и журналист с над 15 публикувани книги, преведени в десетки държави. Своето образование завършва в Москва, а у нас е главен редактор в редица печатни издания, водещ и автор на телевизионни предавания. През 1997 г. печели две литературни награди – „Свети Стефан“ на вестник „Век 21“ и наградата за белетристика на „Елин Пелин“. 

Стихосбирката „Автогеоргафия“ е издадена с подкрепата на Нели Беширова и “Енекод”. За книгата благодетелката споделя: „В „Автогеография“ на Любен Лачански нищо не е прекалено украсено, преувеличено, идеализирано. Светът е представен истински, а животът – извървян, от началото до края. Криволиченето през красотата, щастието, приятелството, любовта и Рая, прелива в ирония и болезнени истини, но често носи чувство на облекчение, че в несъвършения ни свят всеки от нас има правото на избор - да го остойности. Вселената на Лачански е реална. Без излишности. Във всеки свой стих авторът сякаш отново и отново ни повежда по целия път – от началото до края. И след него...“

За да прозрете и вие истините отвъд думите и хората, заповядайте на представянето на книгата на 1 ноември!

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!